Međimurje

Čine ga brežuljkasto Gornje i ravničarsko Donje Međimurje, između rijeka Mure i Drave, koje presijeca plavetnilo stotine malih rijeka i jezera, sa obiljem zelenila sačuvane prirode. Ističu se gastronomija, rekreacijski turizam i međimurska popijevka.
   Tourist arrow Tourism Clubarrow Hrvatskaarrow Središnja Hrvatskaarrow Međimurje
Međimurje
Multimedia
Ulixes
Pretraživanje
Advertisement
Advertisement
Prosinac
Advent – na ulicama Čakovca tih se dana odvijaju prigodni koncerti, izložbe, a ugođaju doprinose i mnogobrojni štandovi sa prigodnim poklonima.
Studeni
Martinje – dani kada se mošt pretvara u vino poseban su doživljaj za sve goste koji se nađu u Međimurju.
Listopad
ASSITEJ - Čakovec je već niz godina, sredinom listopada domaćin Festival profesionalnih kazališta za djecu i mlade. Mnogobrojne kazališne izvedbe namijenjena djeci i mladima tih dana Čakovec pretvaraju u pravu kulturnu meku koju vrijedi doživjeti.
Rujan
Dani kruha i plodova zemlje - u centru Nedelišća, kao i mnogih drugih međimurskih naselja odvijaju se manifestacije koje slave plodove jeseni.
Kolovoz
Aeromiting - tradicionalna manifestacija zaljubljenika u nebo, letenje i visoke doze adrenalina koja se održava u Zračnoj luci Čakovec.
Srpanj
Čakovečko ljeto - cijeli srpanj u Čakovcu se, najčešće na otvorenom, odvijaju kazališne predstave, filmske projekcije, talk showi, koncerti, književne večeri i mnogobrojni drugi kulturni i zabavni sadržaji.
Lipanj
Međimurska popevka - svu ljepotu i bogatstvo međimurske izvorne pjesme može se doživjeti svake godine početkom lipnja u Nedelišću. Ovaj festival izvorne pjesme, prema ocjenama stručnjaka jedan je od najkvalitetnijih i najzanimljivijih događanja takve vrste u Hrvatskoj.
Svibanj
Dani šibe i ribe - manifestacija se održava svake godine sredinom svibnja u centru Kotoribe. Posvećena je tradicijskom obrtu pletenja šibe i gastronomskim specijalitetima temeljenim na riječnoj ribi.
Travanj
Dani Međimurske županije - Dani Zrinskih u Čakovcu – podno zidina Starog grada Zrinskih u Čakovcu odvija se svake godine slikovita svečanost vezana uz povijesni datum 30. travnja i tragične pogibelji Zrinskih u Bečkom Novom Mestu.
Ožujak
«Zlatna krijesta» - najbolji hrvatski kuhari okupljaju se krajem ožujka u Čakovcu na svom natjecanju u pripravi biranih specijaliteta.
Veljača
Fašnik – gotovo u svim većem naseljima diljem Međimurja organiziraju se karnevalske povorke.
Sječanj
Vincekovo – iskonska je tradicija izvođenja slikovitog ceremonijala u vinogradima kojim se osigurava rodnost vinove loze krajem siječnja.
Smotre kulturno umjetničkih udruga
Smotre kulturno umjetničkih udruga koje se organiziraju u Međimurju.
Zanimljivosti
Međimurje je prometno najpovezaniji dio Hrvatske s najvažnijim Europskim gradovima...
Status
        Tourist
        Business
        Team
Ako još niste član Tourism Cluba, molimo Vas da se registrirate.
Ime:
Šifra:
Istraživanja
Istrazivanje
Vremenska prognoza
Forum
Uvjeti korištenja. Tourism Club 2006. Sva prava pridržana. Developed by E!2584 Ulixes