Kuharske kape u Istri
24.05.2006
Dodijeljena priznanja austrijskog gastrovodiča Gault Millau.
   Tourist arrow Tourism Clubarrow Hrvatska
Hrvatska
Ulixes
Pretraživanje
Advertisement
Kuharske kape u Istri
24.05.2006
SAVUDRIJA – Priznanja za gastroumijeće, kreativnost i kvalitetu, koja već četvrtu godinu hrvatskim restoranima dodjeljuje gastrovodič Gault Millau, ove godine krasit će interijere čak deset istarskih i tri opatijska restorana. Rezultati anonimna testiranja restorana objavljuju se u godišnjem izdanju tog gastrovodiča, a oni koji se u njemu pojave doista su gastroautoriteti, što je odlična promocija hrvatskog turizma. Restoran koji dobije četiri kuharske kapice, a riječ je o ocjenama, u vrhu je gastronomije.
U ovogodišnjem ocjenjivanju restorana Istre i opatijske rivijere dvije kuharske kapice dobili su restorani Valsabion i Milan u Puli, Zigante u Livadama i Kukuriku u Kastvu. Jednu kuharsku kapicu dobili su restorani Damir i Ornela te Čok u Novigradu, Toklarija u Buzetu, Blu i Monte u Rovinju, Sv. Nikola u Poreču i Malo selo u Bujama. Na opatijskoj rivijeri jednu kuharsku kapicu dobili su restorani Le Mandrać u Voloskom i Johnson u Mošćeničkoj Dragi.
Osim restorana s visokom kulturom vina i servisa, degustatori su zavirili i u konobe s regionalnim jelima – rekla je nakon uručenja priznanja Martina Hohenlohe, glavna urednica gastrovodiča. Kako broj gastroputnika u Europi ubrzano raste, odavno je uočeno da gosti u istarske i opatijske restorane sve češće dolaze s gastrovodičem Gault Millau u rukama. Ovaj put to je odlična preporuka za kušanje morskih delicija.

Izvor: Večernji list
Autor: Davor Maul
Datum: 22.04.2006

Status
        Tourist
        Business
        Team
Ako još niste član Tourism Cluba, molimo Vas da se registrirate.
Ime:
Šifra:
Istraživanja
Istrazivanje
Vremenska prognoza
Zanimljivosti
8 top hotela u starim palačama
MALI OBITELJSKI HOTELI novi su fenomen u hrvatskom turizmu.
Opširnije
Forum
Uvjeti korištenja. Tourism Club 2006. Sva prava pridržana. Developed by E!2584 Ulixes