Team arrow Tourism Clubarrow Hrvatska
Talijani traže dvorce za uređenje u turističke objekte
24.05.2006
Ovo se može realizirati zajedničkim projektom talijanske tvrtke Lacosar i vlasnika javnog dobra u Hrvatskoj (grad ili općina). Zbog toga je na inicijativu Ministarstva mora, turizma, prometa i razvitka te direktorice Turističkog ureda TZ-a Karlovačke županije Dine Begić dogradonačelnik Karlovca Igor Horvat primio Davora Njirića, savjetnika u kabinetu ministra za turizam, i predstavnike Republike Italije u Hrvatskoj: Valentina de Bertollija, stručnjaka za turizam talijanske vlade sa sjedištem u Zagrebu, i Milka la Cortea, tehničkog direktora talijanskog poduzeća Lacosar.
Cilj je talijanskog posjeta pronaći u Hrvatskoj stare gradove dvorce koji bi se mogli urediti te postati ugostiteljsko-turistički objekti. Nude nepovratnu novčanu pomoć za izradu dokumentacije do građevne dozvole, koju bi izradila talijanska tvrtka. Uvjet za dobivanje pomoći je da za odabrani projekt ima zainteresiranih poduzetnika, da je sigurno da će objekt dobiti određenu funkciju kako se doniran novac ne bi potrošio bez koristi te da je u vlasništvu općine ili grada u našoj županiji objasnila je Dina Begić.
Nakon obilaska terena i potencijalnih lokacija dogovoreno je da će Valentino de Bertolli uime talijanske vlade poslati pismo namjere, o kojem će se očitovati karlovačka gradska uprava.

Izvor: Večernji list
Autor: Željka Švigir
Datum: 23.05.2006
Uvjeti korištenja. Tourism Club 2006. Sva prava pridržana. Developed by E!2584 Ulixes