Team arrow Tourism Clubarrow Hrvatskaarrow Središnja Hrvatskaarrow Karlovac
Podignut je u 16. st. kao idealan renesansni grad u obliku šesterokrake zvijezde podijeljene u 24 pravilna prostorna bloka. Gradnja karlovačke tvrđave počela je 13. srpnja 1579. te je trebala služiti za obranu od Turaka. Grad je nastao na posjedu Zrinskih, pod samim starim gradom Dubovcem, a ime je (Carlstadt) dobio u čast svojega snivača, austrijskog nadvojvode Karla Habsburškog, zapovjednika hrvatske krajine. U velikom požaru 1594. izgorio je cijeli grad kojim su harale epidemije kuge, a najteža je bila 1773., kada je pomrla gotovo polovica stanovništva. Turci su sedam puta opsjedali Karlovac, ali ga nisu uspjeli zauzeti. Na samom početku 20. st. Karlovac je prema broju stanovnika i gospodarskom potencijalu bio treći grad u Hrvatskoj. Danas broji oko 60.000 stanovnika, središte je županije.

Od karlovačkih utvrda danas su ostali samo opkopi, a od nekadašnjeg starog grada desetak pravilnih ulica s vrijednim baroknim građevinama i središnjim trgom. Ističe se ranobarokna crkva Sv. Trojstva s franjevačkim samostanom te crkva sv. Josipa koja je nacionalno svetište. Vrijedna je i zgrada Zorina doma, a potpuno je sačuvana srednjovjekovna utvrda Dubovac koja je danas preuređena u hotel.

Najpoznatija gradska manifestacija karlovački su Dani piva početkom jeseni, kao domaća varijanta münchenskog Oktoberfesta, jer je jedna od karlovačkih gospodarskih prepoznatljivosti Karlovačka pivovara.
Uvjeti korištenja. Tourism Club 2006. Sva prava pridržana. Developed by E!2584 Ulixes