Prirodne vrijednosti

Jedna od nadaleko poznatih međimurskih popevki govori: "Međimurje malo kak si lepo zeleno, cvetjičem si ti meni ograjeno…" i na sreću nije to samo tako u popevki.
   Tourist arrow Tourism Clubarrow Hrvatskaarrow Središnja Hrvatskaarrow Međimurjearrow Prirodne vrijednosti
Prirodne vrijednosti
Multimedia
Ulixes
Pretraživanje
Advertisement
Advertisement
Potoci i kanali posebno su prirodno očuvani u Gornjem Međimurju u kojem još uvijek ima izvora s kojih možete popiti hladnu, bistru vodu.
Poučna staza Murščak prirodni je edukativno-rekreacijski objekt napravljen na području Zaštićenog krajobraza rijeke Mure.
Drava još uvijek živi u Međimurju kao najveće ornitološko (ptičje) i ihtiološko (riblje) područje sjeverozapadnog dijela Hrvatske.
Mjesto je gdje život ostaje priroda najvrjedniji je prirodno očuvani lokalitet u Međimurju, ali i ekološki jedan od najočuvanijih segmenta dunavskog sliva u Europi.
Brojna staništa rijetkih, reliktnih, ugroženih i zaštićenih vrsta faune i flore kao što su; riba crnka (Umbra kramberi), glavatica (Hucho hucho), brojne vrste vodenih, kopnenih i vodeno-kopnenih kukaca.
Voda je najvrjednije prirodno bogatstvo Međimurja koje, omeđeno rijekama Murom i Dravom, leži na jezeru pitke i termalne vode.
Zaštićena prirodna baština su i pojedinačni spomenici prirode i spomenici parkovne arhitekture.
Šljunčare i ribnjaci vrijedna su vodena staništa Međimurja s bogatom autohtonom florom i faunom.
Šume su vrijedni ostaci nekadašnje međimurske prašume koje se prostiru na 12,21 % površine Međimurja. Neke od njih imaju i turističko-rekreativno-edukativnu namjenu.
Status
        Tourist
        Business
        Team
Ako još niste član Tourism Cluba, molimo Vas da se registrirate.
Ime:
Šifra:
Istraživanja
Istrazivanje
Vremenska prognoza
Forum
Uvjeti korištenja. Tourism Club 2006. Sva prava pridržana. Developed by E!2584 Ulixes