Međimurje

Čine ga brežuljkasto Gornje i ravničarsko Donje Međimurje, između rijeka Mure i Drave, koje presijeca plavetnilo stotine malih rijeka i jezera, sa obiljem zelenila sačuvane prirode. Ističu se gastronomija, rekreacijski turizam i međimurska popijevka.
   Tourist arrow Tourism Clubarrow Hrvatskaarrow Središnja Hrvatskaarrow Međimurje
Međimurje
Multimedia
Ulixes
Pretraživanje
Advertisement
Advertisement
Grad Čakovec je upravno gospodarsko i kulturno središte Međimurske županije, a najpoznatiji je po svojoj tekstilnoj industriji.
Područje Kotoribe obiluje prirodnim močvarama te životopisnim rukavcima Mure bogatim slatkovodnom ribom i nedodirnutom prirodom koja omogućuje lovni i ribolovni turizam.
Mursko Središće je važno prometno i gospodarsko središte s međunarodnim graničnim prijelazom prema Sloveniji.
Nedelišće je središte najveće međimurske općine kojoj pripada 10 živopisnih naselja, kroz koje prolaze međunarodni prometni cestovni i željeznički pravci koji povezuju Hrvatsku sa srednjom i južnom Europom.
Prelog se prvi puta spominje 1264. godine u dataciji isprave hrvatskog bana Rolanda od Ratolda. U blizini grada na lokalitetu Ferenčica nalaze se ostaci rimske ville rustice utemeljene još u 1. stoljeću nakon Krista, a uz cestu prema Cirkovljanu pronađena je avaroslavenska nekropola.
Sveti Martin na Muri smješten je u dolini, između zadnjih sjevernih brežuljaka, međimurskih gorica prema rijeci Muri. Jedna je od najstarijih župa i naselja u ovom dijelu Međimurja.
Na svojem obilasku Vinske ceste, gotovo nezaobilazno proći ćete kroz Štrigovu. Ovo naselje je na krajnjem sjeverozapadu Međimurske županije, 19 km sjeverozapadno od Čakovca na nadmorskoj visini od 202 m.
Status
        Tourist
        Business
        Team
Ako još niste član Tourism Cluba, molimo Vas da se registrirate.
Ime:
Šifra:
Istraživanja
Istrazivanje
Vremenska prognoza
Forum
Uvjeti korištenja. Tourism Club 2006. Sva prava pridržana. Developed by E!2584 Ulixes