Međimurje

Čine ga brežuljkasto Gornje i ravničarsko Donje Međimurje, između rijeka Mure i Drave, koje presijeca plavetnilo stotine malih rijeka i jezera, sa obiljem zelenila sačuvane prirode. Ističu se gastronomija, rekreacijski turizam i međimurska popijevka.
   Tourist arrow Tourism Clubarrow Hrvatskaarrow Središnja Hrvatskaarrow Međimurje
Međimurje
Multimedia
Ulixes
Pretraživanje
Advertisement
Advertisement
Gastronomija je ponos Međimurja. Kuhinja je karakterisična po mnogim jednostavnim, ukusnim jelima.
Međimurska županija s ponosom čuva svoju kulturnu i tradicijsku baštinu u muzejima, te etnografskim i zoološkim zbirkama.
Na vinskoj cesti koja vijuga brežuljcima Gornjeg Međimurja nalazi se tridesetak odlično uređenih kleti, vinotoča i vinskih kuća u kojima možete uživati u degustacijama vrhunskih vina i lokalnih gastronomskih specijaliteta.
Jedna od nadaleko poznatih međimurskih popevki govori: "Međimurje malo kak si lepo zeleno, cvetjičem si ti meni ograjeno…" i na sreću nije to samo tako u popevki.
Međimurje se ponosi bogatsvom svoje tradicije, koju njeguju kulturno umjetnička društva. Na ovom malom prostoru razvilo se obilje prekrasnih primjera narodne popijevke.
Zahvaljujući bogatoj povjesnoj tradiciji i svjesti o očuvanju povjesne baštine, Međimurje ima nekoliko dobro sačuvanih dvoraca, od kojih preporučujemo posjet Feštetićevom dvorcu u Pribislavcu, dvorcu Zrinskih u Čakovcu, tvrđavi Novi Zrin...
Fotografije i tekst u prilogu o Međimurju nastao je u sklopu suradnje s TZ Međimurja
Međimurje je poznato po njegovanju sportske kulture. različite oblike njegovanja tradicijskih sportova mogu se uključiti i turisti u sklopu redovitih godišnjih sportskih priredbi i manifestacija.
Status
        Tourist
        Business
        Team
Ako još niste član Tourism Cluba, molimo Vas da se registrirate.
Ime:
Šifra:
Istraživanja
Istrazivanje
Vremenska prognoza
Forum
Uvjeti korištenja. Tourism Club 2006. Sva prava pridržana. Developed by E!2584 Ulixes