Hrvatska
Ljepota sačuvane prirode

Hrvatska je zemlja koja oduševljava turiste raznolikošću, očuvanim prirodnim ljepotama, kulturnim nasljeđem i ljubaznim ljudima. Tu se na malom prostoru dotiču čari Sredozemlja, rubovi Alpa, Panonska nizina i obale Dunava, te planinski masiv Dinara.
   Tourist arrow Tourism Clubarrow Hrvatska
Hrvatska
Ulixes
Pretraživanje
Advertisement
Dalmacija počinje na završetku planine Velebit i prostire se do poluotoka Prevlake na jugu. To je područje s mnogo otoka i razvedenom obalom, s čistim morem, obiljem sunca, prirodnih ljepota, kulturne baštine i manifestacija (pasionska baština, viteške igre, folklor i festivali).
Istočnu Hrvatsku najvećim dijelom čini Slavonija, a na krajnjim istočnim dijelovima hrvatskog državnog područja nalaze se Baranja i zapadni Srijem.
Najveći jadranski poluotok, s razvedenom obalom, gdje se susreću umjerena sredozemna i kontinentalna klima. Istra je živopisna i raznolika, s bogatom gastronomijom. Mnogobrojni festivali i spomenici od antike do srednjeg vijeka omogućuju bogati kulturni turizam.
Kvarner je područje s najdužom turističkom tradicijom na Jadranu, a često se naziva i jadranskom Nicom. Ovdje nailazimo velike hotele s dugom tradicijom, pansione, vile, ljetnikovce, kupališta i šetališta. Blaga klima pogoduje lječilištima.
Zemljopisno, prometno, gospodarsko, kulturno i demografskoi raznolika, podijeljena je na sedam županija: Međimursku, Varaždinsku, Krapinskozagorsku, Koprivničko-križevačku, Bjelovarsko-bilogorsku, Sisačko-moslavačku i Karlovačku.
Varaždin je sve do danas sačuvao bitna obilježja grada glazbe, baroka i cvijeća. Svatko će ovdje osjetiti dah prohujalih stoljeća, a gostoljubivost Varaždinaca i ljepota života u ovom malom, nadasve toplom gradu, pobudit će u posjetitelja želju da se stalno vraća.
Zagrebačka županija smještena je u samom središtu Hrvatske. Krase ju urbana središta: Sesvete, Zaprešić, Samobor, Dugo Selo i Velika Gorica, raštrkana oko Zagreba, glavnog grada Hrvatske.
Status
        Tourist
        Business
        Team
Ako još niste član Tourism Cluba, molimo Vas da se registrirate.
Ime:
Šifra:
Istraživanja
Istrazivanje
Vremenska prognoza
Zanimljivosti
8 top hotela u starim palačama
MALI OBITELJSKI HOTELI novi su fenomen u hrvatskom turizmu.
Opširnije
Forum
Uvjeti korištenja. Tourism Club 2006. Sva prava pridržana. Developed by E!2584 Ulixes