Hrvatska
Ljepota sačuvane prirode

Hrvatska je zemlja koja oduševljava turiste raznolikošću, očuvanim prirodnim ljepotama, kulturnim nasljeđem i ljubaznim ljudima. Tu se na malom prostoru dotiču čari Sredozemlja, rubovi Alpa, Panonska nizina i obale Dunava, te planinski masiv Dinara.
   Tourist arrow Tourism Clubarrow Hrvatska arrow
Hrvatska
Ulixes
Pretraživanje
Advertisement
Hrvatski narod može reći da mu povijest i država ne počinju dekretom, već duhovnom i materijalnom snagom života, iskonskom težnjom da oblikuje pravni i društveni poredak. Hrvati dolaze na ovo područje u 7. stoljeću, prvi im je pisani dokument Baščanska ploča, a prvi vladar kralj Tomislavom.
Hrvatsko stanovništvo se u posljednjih 50-tak godina sali u u gradove, a broj stanovništva se smanjuje. U Hrvatskoj živi 4,437.460 osoba, od kojih je 90% Hrvata. Srba ima oko 5%, dok Bošnjaci, Talijani, Mađari, Albanci, Slovenci, Česi i ostali, čine preostalih 5%.
Uz katolike još 39 vjerskih zajednica Hrvatska je multikonfesionalna država u kojoj djeluje niz crkava i vjerskih zajednica, a dominantna je Katolička crkva jer se za popisa stanovništva 2001. godine 88 posto hrvatskih građana izjasnilo kao katolici.
Hrvati naseljuju ovo područje u VII. stoljeću, a 925. krune svog prvog kralja Tomislava. Dijelovi kasnije potpadaju pod Madžarsku, Mletačku, Tursku, Austrougarsku, te Jugoslavensku državu. Hrvatska je ponovno samostala 1991. godine, a očekuju skoro pristupanje Europskoj Uniji.
Hrvati su u svoj teškoj povijesti uspjeli ostvariti svoj nacionalni identitet kroz kulturu. Pod utjecajem uzora u neposrednom susjedstvu, hrvatski su stvaraoci obogatili vlastiti narod i u isto vrijeme snažno pridonijeli europskoj kulturnoj i umjetničkoj riznici.
Iako to iz današnje perspektive izgleda čudno, najveće uspjehe na području pop-glazbe Hrvatska je imala potkraj pedesetih godina prošloga stoljeća.
Sport je najbolji hrvatski izvozni proizvod. Tom rečenicom najčešće se globalno oslikavaju uspjesi hrvatskih sportaša: najbolje sportašice svijeta 2005. godine skijašice Janice Kostelić, tenisača, nogometaša, rukometaša, vaterpolista, košarkaša...
Pronađite najvažnije informacije koje će Vam pomoći kao turistu u Hrvatskoj, ali i da razumijete pravila po kojima žive Hrvati.
Status
        Tourist
        Business
        Team
Ako još niste član Tourism Cluba, molimo Vas da se registrirate.
Ime:
Šifra:
Istraživanja
Istrazivanje
Vremenska prognoza
Zanimljivosti
8 top hotela u starim palačama
MALI OBITELJSKI HOTELI novi su fenomen u hrvatskom turizmu.
Opširnije
Forum
Uvjeti korištenja. Tourism Club 2006. Sva prava pridržana. Developed by E!2584 Ulixes