Dalmacija

Dalmacija počinje na završetku planine Velebit i prostire se do poluotoka Prevlake na jugu. To je područje s mnogo otoka i razvedenom obalom, s čistim morem, obiljem sunca, prirodnih ljepota, kulturne baštine i manifestacija (pasionska baština, viteške igre, folklor i festivali).
   Tourist arrow Tourism Clubarrow Hrvatskaarrow Dalmacija
Dalmacija
Ulixes
Pretraživanje
Advertisement
Dubrovnik i dubrovačka regija predstavljaju najjužniju točku Dalmacije i pokrivaju područja od otoka kao što su Korčula, Pelješac i Lastovo te gradova Dubrovnik i Cavtat.
Split i splitsko područje proteže se duž cijele srednje Dalmacije, od Trogira pa sve do Makarske rivijere poznate po prekrasnim pješćanim plažama, iznad koje se nalazi planina Biokovo. Srednja Dalmacija su i otoci Hvar, Brač, Šolta, Vis, te otočići Brusnik i Jabuka.
Zadar i zadarska turistička regija smješteni su na sjevernom dijelu hrvatskog Jadrana. Uokolo su, smješteni nacionalni parkovi Plitvice i Paklenica, parkovi prirode Velebit i Telašćica, te niz od više od 300 otoka i otočića.
Šibensko područje proteže se od Kornata pa sve do Krke, povlačeći za sobom otočnu skupinu: Žirje, Kakan, Kaprije, Zmana, Prvić, Zlarin i otočič Krapnja. Šibenik kako najstariji hrvatski grad na Jadranu, zazima ovdje posebno mjesto.
Status
        Tourist
        Business
        Team
Ako još niste član Tourism Cluba, molimo Vas da se registrirate.
Ime:
Šifra:
Istraživanja
Istrazivanje
Vremenska prognoza
Forum
Uvjeti korištenja. Tourism Club 2006. Sva prava pridržana. Developed by E!2584 Ulixes