Kvarner i gorje

Kvarner je područje s najdužom turističkom tradicijom na Jadranu, a često se naziva i jadranskom Nicom. Ovdje nailazimo velike hotele s dugom tradicijom, pansione, vile, ljetnikovce, kupališta i šetališta. Blaga klima pogoduje lječilištima.
   Tourist arrow Tourism Clubarrow Hrvatskaarrow Kvarner i gorje
Kvarner i gorje
Ulixes
Pretraživanje
Advertisement
37.5 km jugoistočno od Rijeke, 5 763 stanovnika. Zbog povoljnih klimatskih uvjeta, Crikvenica je za samo petnaest godina postala najprivlačnijim mjestom rivijere. Danas je po broju turističkih kapaciteta, nakon Poreča, Rovinja i Umaga, najjače hrvatsko turističko središte.
Velika krška visoravan između Slovenije i Hrvatskog primorja gdje se izmjenjuju slikovite doline i šumovite planine: Risnjak, najviši vrh i dio nacionalnog parka visok je 1528 m, Bjelolasica, skijaško-rekreacijsko središte, 1533 m, a Snježnik je visok 1506 m.
Kvarnerske otoke čine Cres i Lošinj, i mnogobrojni mali razasuti otoci. U Antičko doba doba zvani su Apsirtides, a tu su Argonauti tražili zlatno runo.
To veliko dinarsko područje burne prošlosti sa sjevera omeđuje peripanonski dio Hrvatske, s istoka Bosna, a od mora ga odvaja golem planinski masiv Velebit.
47 km jugoistočno od Rijeke, 9 km sjeverozapadno od Crikvenice, 3 851 stanovnika. Slikovit primorski gradić, podignut na brežuljku Ospu, gdje Vinodol izbija na more.
15 km zapadno od Rijeke, 9 073 stanovnika. Opatija jedno od najjačih turističkih središta ne samo u Hrvatskoj, nego i na cijelom Mediteranu. Svjež zrak s Učke ljeti ublažuje vrućine, a zbog blage klime zimi turistička sezona traje cijele godine.
Rijeka, najveća hrvatska luka smještena je na sjevernom rubu Kvarnerskog zaljeva.
Senj je jedan od najstarijih gradova Kvarnera, prvo naselje potječe još od pretpovijesnih vremena. Danas na ovu burnu prošlost podsjećaju brojne povijesne znamenitosti među kojima je najznačajnija tvrđava Nehaj.
Velebit je najveća i najslavnija hrvatska planina, opjevana u pjesmama i pričama. Pruža se od Senjske drage na sjeveru do rijeke Zrmanje na jugu u dužini od 145 km, s tim da mu je primorska strana ogoljela, a lička je dobro pošumljena.
Status
        Tourist
        Business
        Team
Ako još niste član Tourism Cluba, molimo Vas da se registrirate.
Ime:
Šifra:
Istraživanja
Istrazivanje
Vremenska prognoza
Forum
Uvjeti korištenja. Tourism Club 2006. Sva prava pridržana. Developed by E!2584 Ulixes